Prepeličja jajčka po Škotsko

Prepeličja jajčka po ŠkotskoPotrebujemo:

Za Škotska jajca:
– 6 prepeličjih jajčk
– 200g navadnega mletega mesa
– 1 žlička timijana
–  1 čajna žlička tartufovega olja
– morska sol
– beli poper
– rastlinsko olje za cvrtje

Za premaz

– 2 jajci
– 100 g moke
– 100 g drobtin

  1. V skledo nalijemo 1-2 litra hladne vode in počakamo da zavre. Ko zavre, vanjo previdno spustimo prepeličja jajčka in kuhamo približno 2 minuti.
  2. Ko so jajčka kuhana, jih previdno odstranite iz vode z žlico in jih potopite v mrzlo vodo. Ko so lupine na otip hladne jih previdno olupite, saj je sredina še vedno mehka in krhka.
  1. Mleto meso zmešajte skupaj z sesekljanim timijanom, tartufovim oljem in z ščepcem soli ter popra.
  1. Pripravljeno meso razdelite na 6 približno enakih delov ter ga z rokami sploščite, tako da nastane ploščata površina. V vsakega položite eno jajce in ga previdno zavijte v testo, tako da v sredini ne ostane noben zračni mehuršček.
  1. Pripravljene kroglice položimo za 5 minut v hladilnik
  1. Ko so kroglice v hladilniku lahko pripravimo sestavine za premaz:

V eni skledi stepemo kokošji jajci, v drugo nasujemo drobtine in v tretjo moko.

  1. Vsako kroglico namočimo v stepena jajca, povaljamo v moki ter nazadnje v drobtinah, nato pa postopek ponovimo, saj druga obloga preprečuje morebitne razpoke med cvrtjem.
  2. Olje zavremo in ko doseže temperaturo 175C, ocvremo kroglice v približno treh minutah.
  1. Ko so kroglice ocvrte jih položite na kuhinjsko brisačo in na ta način odstranite odvečno olje.
  1. Postrezite takoj! Dober tek!

Leave a Reply