Prepeličja jajčka po Škotsko
Za Škotska jajca:
– 6 prepeličjih jajčk
– 200g navadnega mletega mesa
– 1 žlička timijana
– 1 čajna žlička tartufovega olja
– morska sol
– beli poper
– rastlinsko olje za cvrtje
Za premaz
– 2 jajci
– 100 g moke
– 100 g drobtin
- V skledo nalijemo 1-2 litra hladne vode in počakamo da zavre. Ko zavre, vanjo previdno spustimo prepeličja jajčka in kuhamo približno 2 minuti.
- Ko so jajčka kuhana, jih previdno odstranite iz vode z žlico in jih potopite v mrzlo vodo. Ko so lupine na otip hladne jih previdno olupite, saj je sredina še vedno mehka in krhka.
- Mleto meso zmešajte skupaj z sesekljanim timijanom, tartufovim oljem in z ščepcem soli ter popra.
- Pripravljeno meso razdelite na 6 približno enakih delov ter ga z rokami sploščite, tako da nastane ploščata površina. V vsakega položite eno jajce in ga previdno zavijte v testo, tako da v sredini ne ostane noben zračni mehuršček.
- Pripravljene kroglice položimo za 5 minut v hladilnik
- Ko so kroglice v hladilniku lahko pripravimo sestavine za premaz:
V eni skledi stepemo kokošji jajci, v drugo nasujemo drobtine in v tretjo moko.
- Vsako kroglico namočimo v stepena jajca, povaljamo v moki ter nazadnje v drobtinah, nato pa postopek ponovimo, saj druga obloga preprečuje morebitne razpoke med cvrtjem.
- Olje zavremo in ko doseže temperaturo 175C, ocvremo kroglice v približno treh minutah.
- Ko so kroglice ocvrte jih položite na kuhinjsko brisačo in na ta način odstranite odvečno olje.
- Postrezite takoj! Dober tek!
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.