Šampinjoni s prepeličjimi jajci

Šampinjoni s prepeličjimi jajci Šampinjoni s prepeličjimi jajci

Potrebujemo:

  • 6 velikih šampinjonov
  • 150g mlete teletine
  • 1žlico drobtin
  • 1 rumenjak
  • 1 žlico drobno sesekljanega peteršilja
  • morsko sol
  • sveže zmlet poper ali čili
  • žlico masla
  • 6 prepeličjih jajc
  1. Šampinjone speremo z vodo, jim odstranimo peclje ter jih na drobno narežemo. Skupaj z mletim mesom (teletino) jih popražimo na maslu.
  2. Dodamo še vse ostale sestavine z izjemo prepeličjih jajc. Vse skupaj premešamo in podušimo.
  3. V manjši pekač, obložen z peki papirjem previdno zložimo šampinjone ter jih nadevamo s pripravljenim nadevom, a ne do vrha! Prepeličje jajce vsako posebej ubijemo in zlijemo na nadev.
  4. Pekač previdno porinemo v pečico in deset minut pečemo pri 200 stopinjah. Če želimo jed bolj sočno, v pekač (brez papirja) pred pečenjem vlijemo nekaj jušne osnove in masla.

Leave a Reply