Šampinjoni s prepeličjimi jajci
Potrebujemo:
- 6 velikih šampinjonov
- 150g mlete teletine
- 1žlico drobtin
- 1 rumenjak
- 1 žlico drobno sesekljanega peteršilja
- morsko sol
- sveže zmlet poper ali čili
- žlico masla
- 6 prepeličjih jajc
- Šampinjone speremo z vodo, jim odstranimo peclje ter jih na drobno narežemo. Skupaj z mletim mesom (teletino) jih popražimo na maslu.
- Dodamo še vse ostale sestavine z izjemo prepeličjih jajc. Vse skupaj premešamo in podušimo.
- V manjši pekač, obložen z peki papirjem previdno zložimo šampinjone ter jih nadevamo s pripravljenim nadevom, a ne do vrha! Prepeličje jajce vsako posebej ubijemo in zlijemo na nadev.
- Pekač previdno porinemo v pečico in deset minut pečemo pri 200 stopinjah. Če želimo jed bolj sočno, v pekač (brez papirja) pred pečenjem vlijemo nekaj jušne osnove in masla.
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.