-4 rezine kruha (Francoske štručke)                                                                                                                                                                                                     -2 stroka  česna
-4 rezine pršuta
-4 prepeličja jajčka                                                                                                                                                                         Kruhki z prsutom, poprom in prepelicjimi jajcki-1 paprika
-sol
-sveže mlet črni poper
-olivno olje

 

  1. Francosko štručko narežemo na debelino približno 2cm.
    2. Česen prerežemo na pol in ga potisnemo v vsako rezino kruha.
    3. Rezine kruha popečemo v pekaču ali v pečici pri približno 180°C.
  2. Ponev segrejemo na srednjem ognju in dodamo malo olivnega olja.
    5. Papriko narežite po dolgem na trakove in popražite v ponvi. Pražimo okoli 5-7minut, tako da se paprika zmehča.
  3. Ko je paprika zmehčana jo odstranimo iz ponve ter vanjo dodamo še olivnega olja in spečemo prepeličja jajčka na ”oko”. Jajčka začinimo z soljo in poprom.
    7. Vsako rezino popečene francoske štručke najprej ovijemo z rezino pršuta, nanjo pa položimo rezino prepražene paprike, na koncu pa nanjo dodamo še prepeličje jajce.
  4. Dober tek!

Leave a Reply