-4 rezine kruha (Francoske štručke) -2 stroka česna
-4 rezine pršuta
-4 prepeličja jajčka -1 paprika
-sol
-sveže mlet črni poper
-olivno olje
- Francosko štručko narežemo na debelino približno 2cm.
2. Česen prerežemo na pol in ga potisnemo v vsako rezino kruha.
3. Rezine kruha popečemo v pekaču ali v pečici pri približno 180°C. - Ponev segrejemo na srednjem ognju in dodamo malo olivnega olja.
5. Papriko narežite po dolgem na trakove in popražite v ponvi. Pražimo okoli 5-7minut, tako da se paprika zmehča. - Ko je paprika zmehčana jo odstranimo iz ponve ter vanjo dodamo še olivnega olja in spečemo prepeličja jajčka na ”oko”. Jajčka začinimo z soljo in poprom.
7. Vsako rezino popečene francoske štručke najprej ovijemo z rezino pršuta, nanjo pa položimo rezino prepražene paprike, na koncu pa nanjo dodamo še prepeličje jajce. - Dober tek!
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.