Vložena prepeličja jajca z poprom in čebulo

Vložena prepeličja jajca z poprom in čebulo

Vložena prepeličja jajcaPotrebujemo:

1 srednjo čebulo ali nekaj šalotk
1 liter vode
3 žlice soli
3 lovorjeve liste
1 žličko celih zrn popra
1 žličko zrn kumine
2 rdeča čilija ali pekoča feferona
prepeličja jajca (v kozarec za vlaganje gre 25 jajčk)

  1. Kupljena sveža jajčka naj 1-2 dni počivajo.
  2. Jajčka počasi kuhamo pet minut in jih ohladimo.
  3. Ohlajena olupimo ter zložimo v čiste, prekuhane kozarce.
  4. Vse ostale sestavine skuhamo in jih zmešamo v marinado. Še vročo marinado prelijemo čez hladna jajčka. Marinada jih mora popolnoma pokriti! Kozarce takoj dobro zapremo in postavimo na hladno.
  5. Postrežemo ob hladnih prigrizkih.

Leave a Reply