Potrebujemo:
500g srednje debelih špargljev
12 prepeličjih jajc
10 listov grobo nasekljane zelene
2 čajni žlički limoninega soka
Črni poper
Morska sol (fino mleta)
Olivno olje
- V srednje velikem loncu zavremo vodo in vanjo potopimo šparglje za cca. 30 sekund, nato pa šparglje potopimo v ledeno vodo. Po ohlajanju šparglje osušimo, jih prelijemo z čajno žličko olivnega olja ter ščepcem soli.
- Prepeličja jajčka potopimo v isto vrelo vodo kot prej šparglje in jih po cca 90 sekundah vzamemo ven ter potopimo v ledeno vodo. Ko se ohladijo, jih olupimo, pri čimer pazimo, da jih ne poškodujemo. Jajčka prelijemo z čajno žličko olivnega olja in ščepcem soli
- Pripravimo krožnik za serviranje, na katerega potresemo liste zelene.
- Segrejemo ponev (najbolje rešetkasto) na visoki temperaturi in vanjo položimo šparglje. Popečemo približno minuto na vsaki strani, tako da popečejo na vsaki strani i jih preložimo na prej pripravljen servirni krožnik.
- V isti ponvi popečemo še prepeličja jajčka, približno 30 sekund in pazimo, da jih ves čas obračamo, da se ne zažgejo.
- Po špargljih pokapljamo limonin sok, nanje položimo prepeličja jajčka, vse skupaj prelijemo z olivnim oljem in posujemo z mletim poprom ter postrežemo!
- Dober tek!
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.