- 1 velika žlica sezamovih semen
- 1 čajna žlička morske soli
- 24 prepeličjih jajčk
- 2 žlici sojine omake
- 1 žlica olivnega olja
- V teflonski ponvi na srednje močnem ognju popražimo sezamova semena, in jih pretresemo v mikser, kamor dodamo še sol in jih malo zmiksamo, tako da semena malo razpadejo.
- V posodo nalijemo vodo in zavremo. Jajca postavimo v zavreto vodo in kuhamo približno 2 minuti, da so mehko kuhana. Jajca odcedimo in ohladimo z hladno vodo ter jih olupimo.
- V drugi posodi zmešamo sojo in olje ter vanjo položimo jajčka in mariniramo približno 30 minut.
- Segrejemo rešetkasto ponev in nanjo položimo jajca iz marinade in jih popečemo na vsaki strani za približno 20 sekund, da so malo popečena.
- Jajca odstranimo in jih nabodemo na lesena nabodala.
- Postrežemo še toplo oz. pri sobni temperaturi skupaj z sezamovo soljo, katera služi za pomakanje.
- Dober tek!
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.