Prepeličja jajčka na žaru z sezamom

Prepelicja jajcka z sezamovo omakoPotrebujemo:

  • 1 velika žlica sezamovih semen
  • 1 čajna žlička morske soli
  • 24 prepeličjih jajčk
  • 2 žlici sojine omake
  • 1 žlica olivnega olja

 

  1. V teflonski ponvi na srednje močnem ognju popražimo sezamova semena, in jih pretresemo v mikser, kamor dodamo še sol in jih malo zmiksamo, tako da semena malo razpadejo.
  2. V posodo nalijemo vodo in zavremo. Jajca postavimo v zavreto vodo in kuhamo približno 2 minuti, da so mehko kuhana. Jajca odcedimo in ohladimo z hladno vodo ter jih olupimo.
  3. V drugi posodi zmešamo sojo in olje ter vanjo položimo jajčka in mariniramo približno 30 minut.
  4. Segrejemo rešetkasto ponev in nanjo položimo jajca iz marinade in jih popečemo na vsaki strani za približno 20 sekund, da so malo popečena.
  5. Jajca odstranimo in jih nabodemo na lesena nabodala.
  6. Postrežemo še toplo oz. pri sobni temperaturi skupaj z sezamovo soljo, katera služi za pomakanje.
  7. Dober tek!

Leave a Reply